Barbecueën draait niet alleen maar om vlees garen boven het vuur maar er bestaan talloze andere lekkere recepten zonder vlees. Een van onze favorieten zijn bijvoorbeeld de gevulde champignons met Boursin en parmezaanse kaas. Wij gebruiken bewust Boursin cuisine in plaats van de normale boursin om te zorgen dat deze smaak niet teveel overheerst in het gerecht.


Ingrediënten
- 12 grote champignons
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 1 pakje Boursin Cuisine (150 g)
- 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel)
Benodigdheden
- V-Pit of V-Pocket met grillrek
- Snijplank en snijdgerei
- Bakje
- Pannetje
Bereidingswijze
- Verwijder de stelen van de champignons en hak ze fijn. Zet de hoeden opzij.
- Verhit de olijfolie in een pan en zet deze op de grillplaat met een middelhoog vuur op de Steelhand barbecue. Voeg de sjalotjes, knoflook en gehakte champignonstelen toe. Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en voeg de Boursin Cuisine en parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper naar keuze.
- Vul de champignonhoeden met het Boursin Cuisine mengsel.
- Plaats de gevulde champignons op het rooster van de barbecue en grill ze ongeveer 10 minuten, of tot de champignons zacht zijn en het mengsel goudbruin en knapperig is geworden.
- Serveer de gevulde champignons warm en garneer indien gewenst met wat gehakte peterselie.

De gevulde champignons zijn goed te combineren met andere gerechten, bijvoorbeeld gegrilde groentes zoals paprika’s of courgettes maar ook met lekkere vlees gerechten zoals hamburgers, steaks en dergelijke. Op zoek naar inspiratie voor meer gerechten kijk op de Steelhand recepten blogs voor meer heerlijke gerechten!
Barbecueën draait niet alleen maar om vlees garen boven het vuur maar er bestaan talloze andere lekkere recepten zonder vlees. Een van onze favorieten zijn bijvoorbeeld de gevulde champignons met Boursin en parmezaanse kaas. Wij gebruiken bewust Boursin cuisine in plaats van de normale boursin om te zorgen dat deze smaak niet teveel overheerst in het gerecht.


Ingrediënten
- 12 grote champignons
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 1 pakje Boursin Cuisine (150 g)
- 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel)
Benodigdheden
- V-Pit of V-Pocket met grillrek
- Snijplank en snijdgerei
- Bakje
- Pannetje
Bereidingswijze
- Verwijder de stelen van de champignons en hak ze fijn. Zet de hoeden opzij.
- Verhit de olijfolie in een pan en zet deze op de grillplaat met een middelhoog vuur op de Steelhand barbecue. Voeg de sjalotjes, knoflook en gehakte champignonstelen toe. Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en voeg de Boursin Cuisine en parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper naar keuze.
- Vul de champignonhoeden met het Boursin Cuisine mengsel.
- Plaats de gevulde champignons op het rooster van de barbecue en grill ze ongeveer 10 minuten, of tot de champignons zacht zijn en het mengsel goudbruin en knapperig is geworden.
- Serveer de gevulde champignons warm en garneer indien gewenst met wat gehakte peterselie.

De gevulde champignons zijn goed te combineren met andere gerechten, bijvoorbeeld gegrilde groentes zoals paprika’s of courgettes maar ook met lekkere vlees gerechten zoals hamburgers, steaks en dergelijke. Op zoek naar inspiratie voor meer gerechten kijk op de Steelhand recepten blogs voor meer heerlijke gerechten!